Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΤOULOUSE LAUTREC - ΑΦΙΣΕΣ

Ανρί ντε Τουλούζ Λοτρέκ(1864-1901) .http://el.wikipedia.org/
Με αφορμή το πρόγραμμα "Η βαλίτσα των γενναίων"  και την διαφορετικότητα  ασχοληθήκαμε με τον Γάλλο ζωγράφο Τουλούζ Λοτρέκ.Μιλήσαμε για την ζωή του και το έργο του κυρίως για  τις αφίσες. Έτσι προέκυψε  και το θέμα με την " αφίσα ".Τί είναι αφίσα; Για ποιό σκοπό χρησιμοποιείται;Την ιστορία της αφίσας, το περιεχόμενο.Ποιοί σχεδιάζουν τις αφίσες;
Είδαμε αφίσες στο Διαδίκτυο   και μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για την "Belle Epoque" ,τα ρούχα και τον χορό εκείνης της εποχής.
TOULOUSE  LAUTREC ΚΑΙ ΑΦΙΣΕΣ
Αποφασίσαμε πώς θα φτιάξουμε την δικιά μας αφίσα για το αποκριάτικο πάρτυ  (να μοιάζει με τις αφίσες του Λοτρέκ!)
Τα παιδιά επιλέξανε ποιες φιγούρες και ποια χρώματα  θα  χρησιμοποιήσουν.
                                         
                                 ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ ΜΑΣ

































8 σχόλια:

  1. Εξαιρετική η ιδέα σου Νίνα! Μου έκανε τρομερή εντύπωση πώς αριστοτεχνικά κατόρθωσες να αποφύγεις να θίξεις την περιθωριακή διασκέδαση της belle époque και αντ’ αυτού να προβάλλεις άλλες πτυχές εκείνης της εποχής εστιάζοντας στις απόκριες και τη διαφήμιση. Δε μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο να παρουσιάσεις κατάλληλα στα παιδιά μια τόσο δύσκολη θεματολογία όπως αυτή του Λωτρέκ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχος ζωγράφος ο Τουλούζ Λοτρέκ!! Για ακόμα μία φορά τα παιδάκια σου μεγαλούργησαν!!! Συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τον ήξερα καθόλου ομολογώ. Τα έργα ναι, τον δημιουργό όχι.... Μεγαλουργήσατε Νίνα μου. Πρωτοποριακή ιδέα και αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα...Μπράβο, μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία ιδέα και πρωτότυπη!!!Τουλουζ Λotrek kai Bell Epoc στο Νηπιαγωγείο!!!!Ουαου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ! ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ! ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ! ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. υπέροχη προσέγγιση με μοναδικό αποτέλεσμα !!!
    οι αφίσες, απλά καταπληκτικές !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τα τόσο ωραία σχόλια σας!!! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τον Λοτρέκ!!!μου ζήτησαν να δουν τις αφίσες πάλι και πάλι!!! Εντυπωσιάστηκαν με τα φουστάνια και τα φτερά!!! αλλα τις χορεύτριες θα τις προτιμούσαν με κοντά φουστάνια!!!σχολίασαν χαριτωμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή